diumenge, 11 de desembre del 2011

El que ha costat tenir un Carrer Gran per a les persones!

Des dels anys 70 els argentonins i argentonines hem lluitat per tal que l’eix principal de la nostra vila fos un espai de les persones, deixant de ser l’espai principal dels vehicles.
Afortunadament queden molt enrere, aquells greus accidents mortals en els quals els vehicles van atropellar persones que estaven fent les seves compres o senzillament fent-la petar amb altres persones conegudes.

També queden enrere aquelles mobilitzacions ciutadanes, exigint al Govern municipal de torn, que eliminés els cotxes d’aquest espai, a fi que els vilatans en fossin ben bé els seus protagonistes i únics usuaris.

També han quedat enrere les propostes electorals de la majoria de partits polítics, durant més de 25 anys, prometent eliminar la prioritat dels cotxes pel carrer gran.

I això ha estat així degut que, en el passat mandat municipal, el Govern encapçalat per Tots per Argentona va posar-hi punt i final, fent una important obra i transfiguració de la seva fesomia, limitant el trànsit de vehicles a les hores de poca afluència, i fent que sigui un Carrer Gran per a les persones. Un Carrer Gran per a estar-hi, per passejar-hi, per anar-hi a fer les compres, com a principal via de comerç que és.

En el proper Ple municipal un regidor “il·luminat” durà, a debat i aprovació, una proposta de modificar l’ús del Carrer Gran tornant la seva titularitat als vehicles, per tal que puguin aparcar i circular-hi des de baix a dalt.

La seva preocupació, diu, és que els comerços incrementin les vendes. S’ha preocupat de saber per què arreu, a tots els pobles i ciutats de Catalunya, els comerços i els ciutadans acaben veient la bondat en la decisió que els seus carrers siguin per als vianants?.

Val la pena que estiguem amatents...!

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. 26 desembre 2011.
    Acabo d'eliminar el comentari del dia 24, ja que sigui en el sentit que sigui, per mi és reprobable que es facin comentaris sense identicació per part de qui els fa. Aquest bloc està obert a tothom qui vulgui mantenir una comunicació honesta i que doni peu a contrast de les idees.

    ResponElimina