dimecres, 28 de setembre del 2011

bon vi fa bona sang!

La bota fent xup-xup!
Un any més, els Amics de la Vinya i el Vi, han seguit amb el bon costum de fer vi. Diumenge passat a l’Hort del Rector grans i petits vam poder trepitjar 400 kilos de raïm negre de la varietat merlot. Vam tenir un bon matí en el que el temps ens va acompanyar per a l’activitat.

Des d’aquest espai vull agrair la bona feina que fan en Joan Oliveras, en Francesc Navarro i la família Marfà, des de fa ja un bon grapat d’anys, donant-nos l’oportunitat de continuar gaudint del coneixement d’aquest noble art de fer vi.

Els Cellers professionals han anat evolucionant tècnicament en els mètodes de producció, però mercès a la constància dels Amics de la Vinya i el Vi, a Argentona podem viure la verema desenvolupada seguint el mètode antic tot trepitjant el raïm amb els peus dintre la portadora. I així, petits i grans vam poder trepitjar-lo aconseguint extreure prop de 225 litres de vi.

El que em produeix més satisfacció és la confiança que els organitzadors de la verema han dipositat en mi. Enguany la bota, ben preparada com cal per en Joan, el Boter, l’han volgut dipositar a casa. És així, doncs, que la bota plena del suc del fruit del raïm de la verema 2011, farà tot el seu procés de transformació en vi a l’entrada de casa.

Us puc dir que avui mateix, aquest suc està en ple procés de fermentació i ebullició perfumant tota la casa amb els seus efluvis.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada