dimecres, 2 de novembre del 2011

L’art de saber parar

A la Vanguàrdia de diumenge passat en Màrius Carol hi escriu (ho faig literalment perque no crec qui hi hagi de posar pas res més d’interessant):

En un poble portuari, un pobre pescador dormia tranquil.lament a la seva barca fins que un empresari estiuejant el va fotografiar i el va despertar amb el clic de la seva càmera. Tots dos es van posar a xerrar i el pescador li va comentar que només sortia al mar una vegada al dia i la resta vagarejava. L’industrial li va preguntar perquè no sortia una segona vegada i una tercera i li va explicar que en menys d’un any es podria comprar una llanxa i en tres o quatre un petit balandre.

Això li permetria construir un magatzem frigorífic, un fumador i una fàbrica d’escabetx. D’aquesta manera, en poc temps volaria amb el seu propi helicòpter des d’on albiraria els bancs de peixos i donaria instruccions per ràdio als seus empleats de les embarcacions.

El pescador, gens impressionat, li va preguntar amb sornegueria: “I llavors, què?.

L’estiuejant li va respondre amb entusiasme: “Llavors podria asseure’s a l’embarcador i prendre el sol contemplant el mar”.

El pescador perplex va contestar: “Però si això és el que estava fent fins que vostè va arribar i em va despertar amb el soroll de la seva càmera!”.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada