diumenge, 15 de desembre del 2013

La informació, element clau de la democràcia

Tot i estar convençuts que la informació és necessària, sovint et sobresalten alguns dubtes. No és fàcil, per aquells que no en som professionals, de fer un butlletí informatiu amb continguts adreçats als ciutadans. 

En una de les reunions que vam celebrar, durant el mes d’octubre passat, amb ciutadans propers a Tots per Argentona, vam parlar del tema de la piscina municipal: unes importants i necessàries instal·lacions que la primavera del 2011 havíem deixat a punt de construir i que havien de ser un complex esportiu útil per tot l’any per a tots els argentonins. La gestió que els actuals governants n’han fet ha estat nul.la excepte la de permetre que, durant aquell estiu del 2011, s’hi produïssin tot un seguit d’actes vandàlics que la duguessin a una penosa situació d’enderroc. 

Tot això ho explicàvem en el butlletí núm. 19 del juny del 2012 (Veure web www.tots-per-argentona.org ) un butlletí que, com tots els que s’han editat, Tots per Argentona va repartir per totes les cases, incloses les del nucli urbà i les dels veïnats.

Com dèiem, en aquella reunió celebrada el mes d’octubre, un vilatà va dir haver-lo rebut però no recordava el seu contingut; no recordava, especialment, com havia anat el procés de degradació de les instal·lacions.

Sovint flueixen alguns dubtes sobre l’eficàcia de les informacions que fem i, amb situacions com la que acabem d’esmentar, és quan veus més que mai, que cal esforçar-nos en fer bona informació i ser persistents en la mateixa. Mai hi ha excés d’informació i aquesta no ha de confondre mai la gent. 

La informació ens fa coneixedors d’allò que passa i ens fa més lliures i és la millor garantia per caminar cap el coneixement i la democràcia.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada