dimecres, 11 de desembre del 2013

Les persones ens haurem de preparar per viure més

El fet de començar a ser gran, fa que un posi interès en informacions respecte moltes de les coses que, anys enrere, no m’haurien pas cridat l’atenció. 

La setmana passada en l’Hospital Clínic de Barcelona el Dr. Antonio Alcaraz, director del servei d’Urologia va fer una conferència en la qual la conclusió final és que l’esperança de vida, que actualment és als 82 anys, arribarà d’aquí a molt pocs anys als 90; i que cada vegada serà més fàcil arribar als 100. 

En l’etapa d’adult gran, en persones de 60 a 65 anys (jo ja estic vora els 62), és on s’està produint el principal augment de la supervivència, gràcies a les millores en el tractament dels dos principals obstacles a la bona salut: els problemes càrdio-vasculars i el càncer, ambdues malalties considerades com a degeneratives. 

Sens dubte això és una molt bona notícia, però... 

La situació econòmica que estem vivint fa que molts sectors econòmics ho vegin com una bona oportunitat de negoci. Quants bancs ens bombardegen amb la necessitat que ens fem plans de pensions de futur? 

Per als Estats és una gran preocupació més, a l’hora de preveure com faran front a les despeses que genera una població adulta que cada dia viu més anys. 

A nivell individual cal que ho celebrem. Vegem-hi una bona oportunitat per retornar a la societat tot allò que d’ella hem anat aprenent i prenent: sent actius i participant en tots els processos de transformació social com els actuals. Fent que sigui possible un món millor, dient la nostra opinió i fent-hi la nostra en cadascuna de les petites coses de cada dia.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada