dilluns, 10 d’octubre del 2011

Benaurats els farsants perquè d’ells serà el cel mediàtic!!

Fa molts mesos, comptats amb desenes, que no entrava a consultar la pàgina web d’Argentona Comunicació, la de la Ràdio municipal.

Vaig decidir-ho, llavors, per la gran quantitat de bajanades i d’improperis que, molts dels usuaris que hi escriuen, s’atreveixen a dir amagats darrera d’un pseudònim.

En el darrer Consell de Mitjans de Comunicació, celebrat fa uns dies, vaig tornar a remarcar la necessitat que tothom s’identifiqui a l’hora d’expressar les seves opinions.

De farsants, que s’amaguen darrera personatges inventats, sempre n’hi ha hagut quan han tingut la possibilitat de fer-ho, però ara ho tenen millor que mai.

Amb les noves tecnologies, tot és molt més fàcil. Quan volien calumniar o despotricar contra algú, abans, tenien la feina i el cost d’haver d’imprimir uns fulls i repartir-los per aconseguir que la resta de mortals ens n’assabentéssim.

Avui, enganyar, inventar, suplantar personalitats i mancar a la realitat aprofitant-se de les noves tecnologies és facilíssim! Massa fàcil!.

Les xarxes i les fonts d’informació proliferen, es multipliquen i viatgen a gran velocitat. Els farsants s’aprofiten dels mitjans que l’Administració posa a l’abast dels ciutadans perque puguin expressar amb llibertat i respecte les seves opinions.

En aquest aspecte el paper de l’Administració és bo, però cal fer un pas més en la recerca de la convivència i de la comunicació sincera, com a valor imprescindible per continuar avançant en el teixit de les bones relacions.

Cal que Ràdio Argentona faci un pas important verificant l’identitat de tots aquells que participen amb els seus comentaris al web d’Argentona Comunicació, tot obligant-los a signar les opinions que hi expressen.

Només així farà una bona contribució a la comunicació ciutadana.




4 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord amb que dius. Espero que la direcció d'Argentona Comunicació en prenguin nota i obliguin a tothom a identificar-se i donar la cara a l'hora d'expressar-hi els seus comentaris.

    Teresa Mach

    ResponElimina
  2. Hola Teresa:
    Acabo d'entrar al bloc i he vist el teu comentari. Fa il.lusió de veure que algú segueix el bloc i comparteix la meva opinió pel que fa a determinades conductes que interfereixen la vida quotidiana.
    A ben segur que anirem compartint nous parers.
    Salut

    Pep Masó

    ResponElimina
  3. Caram! Encara es pensa Sr Massó que pot continuar filtrant el contingut de la ràdio? No es millor el model actual, que deixa a tothom expresar-se en llibertat semse por a represàlies? O potser no li agraden les crítiques al seu grup?

    ResponElimina
  4. Per un respecte que no té l'anònim del dia 18 d'octubre li diré el que ja he dit anteriorment: per honestedat i necessitat cal que tothom s'identifiqui a l'hora d'emetre les seves opinions; aquestes han de servir per teixir xarxa i conéixer-nos; si no és així crec que no tenen cap valor. Ja que ha entrat a casa meva, per mitjà del bloc, li demano que una propera vegada s'dentifiqui o ja li avanço que esborraré el comentari. Gràcies.

    ResponElimina