diumenge, 9 d’octubre del 2011

No ens cal tants diputats al Parlament!!

Ahir us parlava del paper que fan alguns diputats (la majoria) al Parlament de Catalunya, totalment sotmesos a les directrius del partit al qual pertanyen. Directrius i consignes de vot preses fora del Parlament, en les seus dels respectius partits.

En un moment de priorització de despeses en l’administració pública crec que una bona manera de reduir-les és eliminar tot allò que és superflu, en lloc de reduir el que es destina a Educació i Sanitat.

Per què hi ha d’haver 135 diputats al Parlament?

La Llei 3/1982 de 23 de març d’aquell any ordena que el nombre de representants dels partits ha de ser entre 100 i 150. Des de la recuperació de la Generalitat es va decidir que havien de ser 135; 85 per la provincia de Barcelona, 18 per la de Tarragona, 17 per la de Girona i 15 per la Lleida. Al Parlament de l’any 1932 hi havia 85 diputats.

El sistema de representació democràtica actual no justifica per a res la necessitat que siguin 135 els diputats escollits. Segur que amb molts menys funcionarem perfectament i la repercussió econòmica positiva que això tindrà serà de molta envergadura.

El cost salarial de cada diputat del Parlament de Catalunya és de 40.000 euros. Si hi afegim el cost de Seguretat Social, en un 33%, tenim un cost de 53.200 euros. Els diputats que viuen a menys de 80 kms. del Parlament tenen una assignació complementària de 21.600 euros per dietes de desplaçament, els que viuen més lluny tenen una assignació més elevada. Així, doncs, el Diputat més barat ens costa 75.000 euros.

Proposo reduir el nombre de diputats a la meitat.

Segur que políticament ens en sortirem perfectament i la pervivència del sistema democràtic no se’n ressentirà en absolut!!.

Econòmicament ens estalviarem un grapat de calers que ens ajudarà a poder mantenir obert el mateix Parlament i continuar donant serveis a la ciutadania.

És fàcil: haurem de fer una Llei que contempli un Parlament constituït de 67 escons (enlloc dels 135 actuals). De retruc tindrem un estalvi en l’eliminació del cost de 68 diputats a 75.000 euros cadascun. En total, un estalvi de cinc milions d’euros cada any.

No creieu que val la pena de provar-ho?.

Si no ens en sortim, sempre som a temps de tornar-hi!!!!.




2 comentaris:

  1. És molt bona aquesta reflexió. En podríem estalviar tants de calers...! Això ho hauríem de fer-ho saber a la presidenta del Parlament.

    Teresa Mach

    ResponElimina
  2. Molt bona reflexió!!

    Estem totalment d'acord amb tu.

    Mateu i Rosa

    ResponElimina