dissabte, 8 d’octubre del 2011

La majoria dels diputats no exerceixen el vot en consciència

En l’edició del Periòdico d’avui el catedràtic de Ciència Política Josep Maria Vallès fa interessants consideracions sobre el paper dels Diputats al Parlament. Una conclusió és la manifesta ineficiència de la Institució amb unes funcions i uns procediments més allunyats, dia que passa, de la política real.

Provinents de la persona d’en Josep Maria Vallès, que ha estat diputat durant uns anys (membre de Ciutadans pel canvi), i per a mi una de les persones més fermes en el seus criteris respecte la política i la societat, em mereixen una important consideració.

Evidencia que la votació en la presa de decisions al Parlament no depèn pas de la voluntat dels diputats o de les seves habilitats dialèctiques en el si del debat, sino que aquestes ja estan preses molt abans en la direcció dels partits. Cada partit ha dictat als seus disciplinats parlamentaris el camí a seguir!. Allà no toca plantejar-se, en consciència, el sentit i el resultat del seu vot.

Què hi fan, doncs, els diputats, tants diputats en aquest Parlament?

Aquest funcionament de les institucions democràtiques, tal i com es manifesta avui, posa en qüestió la necessitat i la prescindibilitat de les mateixes, si més no tal i com estan muntades.

Quan els ciutadans visualitzem aquesta important Institució com una mera representació teatral, de baix contingut i de mala posada escènica, crec que es fa necessari donar-li un tomb per al manteniment de la qualitat democràtica de la nostra societat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada